Vakantie azoren

De Azoren, een eilandengroep die bij Portugal hoort. De gehele groep betaat uit negen eilanden. We geven je graag wat handige en leuke tips voor als je hier naar toe gaat.

Het klimaat

De eilanden hebben een zeeklimaat. Dit betekend dat de temperaturen varieren tussen de 14 en de 25 graden. De beste periode om op de eilanden te zijn is tussen meu en September. In deze periode valt de minste neerslag en heb je de meest droge perioden. Ideaal dus voor een heerlijke zonnige en ontspannen vakantie.

 

De natuur

De eilanden hebben allemaal een vulkanische oorsprong. Dit zorgt voor veel heuvellandschap en mooi uitgerekte verschillende natuur plaatjes. Het zijn daarom ook ideale eilanden om er een mooie wandeling te maken. Naast de mooie binnenlandse natuur kun je ook heerlijk genieten van de prachtige stranden die de eilanden te bieden hebben.

Wanneer je een echte hiker bent en van leuke en uitdagende uitstapjes houdt ga je goed voorbereid op pad. Ben je wat minder ervaren dan geven we je graag wat handige bagage tips:

Denk aan je verzekering

Tijdens je wilde en leuke avontuur op de Azoren wil je natuurlijk zo min mogelijk risico lopen. Een eerste stap is om er voor te zorgen dat je een goede doorlopende reisverzekering afsluit. Mocht je spullen verliezen of mochten ze eventueel beschadigen dan wil je deze natuurlijk wel het liefst vervangen voor nieuw materiaal.

Veel plezier met je vakantie op de Azoren en geniet van al het mooie natuur die de eilanden je te bieden hebben.