Vakantie azoren

In 1427 werden de Azoren ontdekt. Gelukkig maar want een reis naar deze eilandenarchipel met haar constant klimaat mag u zeker niet missen. De prachtige natuur met haar vele vulkanische kraters en meren, de gekende theeplantages, haar mooie architectuur, kuuroorden en dolfijnen: deze attracties vormen slechts een topje van uw volledige reiswijzer. U wenst onder meer toch ook te ontdekken waarom de 9 eilanden van de Azoren, ondanks ze tot Portugal behoren, ook wel de Vlaamse eilanden werden genoemd?

Een verscheidenheid aan eilanden

Ondanks alle eilanden van de Azoren van vulkanische oorsprong zijn, biedt de reiswijzer u een grote verscheidenheid. De hoogste vulkaan Pico de Ferro is te vinden op het eiland Pico. Naast de talrijke mosgroene of grijsgetinte kraters, wondermooie meren en innemende gebergtes, behoort ook het kijken naar walvissen en dolfijnen op Sao Miguel of Faial tot de toeristische attracties tijdens deze reis. In het verleden was het anders: de Azoren stonden immers bekend om hun walvisjacht. Ook de zeiljachtfanaten kunnen in deze reiswijzer terecht. Onder meer het eiland Faial bezit een belangrijke haven. Deze reis biedt ook natuurlijke kuur- en zwembaden tussen de lavarotsen. Een rondreis doorheen alle eilanden is de moeite waard en afwisselend en kan eenieder bekoren! Wanneer u besluit om een rondreis te maken zorg er dan wel voor dat uw een goed reisverzekering heeft. U kunt tegenwoordig een hele goedkope reisverzekering online afsluiten.

Rijk aan cultuur

Ook aan mooie architectuur is er geen gebrek tijdens uw reis naar de Azoren. De dichtst bevolkte en oudste stad, Angra do Heroísmo, behoort immers tot het UNESCO werelderfgoed. Her en der is er barokke architectuur te bewonderen. De reiswijzer biedt u eveneens de gelegenheid om kennis te maken met de vele thee-, bananen- en ananasplantages, de wijndruiventeelt en wijnkelders.

Een stukje geschiedenis

In de 15de eeuw werden de Azoren door talrijke Vlaamse kolonisten bevolkt, die onder meer voor de vele windmolens op het eiland Faial hebben gezorgd. Ook de nederzetting Vila da Praia op Terceira zou gesticht zijn door een zekere Jacob van Brugge. Daarom zijn er ook nu nog vele vooraanstaande families met een Vlaamse naam te vinden. Sinds de tweede helft van de 16 eeuw kwamen de Azoren onder het Portugees bewind van Filips II van Spanje te staan. Schrijf zelf geschiedenis en boek snel deze prachtige rondreis.