Vakantie azoren

Vakantie op de Azoren

Deel artikel

De Azoren zijn de 17 prachtige eilanden van Portugal, hiervan zijn er 8 onbewoond. De Azoren is voor vele mensen dé bestemming voor lange wandeltochten. Het landschap is adembenemend mooi en enorm afwisselend. Daarnaast zijn de Azoren wereldberoemd om de walvissen en dolfijnen waar veel mensen naar toe komen. De walvissen zijn voornamelijk te zien in de periode van juni tot september. Vanaf de eilanden Pico, Faial en São Miguel diverse boottochten aangeboden om deze walvissen te bewonderen, meestal duurt zo’n excursie rond de 3 uur. De kans is enorm groot dat je een walvis ziet tijdens een boottocht, je zult gegarandeerd dolfijnen zien tijdens een boottocht. Doflijnen zijn namelijk erg nieuwsgierig en zwemmen graag met de boot mee of maken soms zelfs mooie sprongen boven het water. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om samen met dolfijnen te mogen zwemmen, ben je niet bang om in open zee water te zwemmen dan is dit een echte aanrader!

Veel te beleven op de Azoren

Is voor jou niks te avontuurlijk dan is canyoning op de Azoren een geweldige activiteit. De natuur op de Azoren is adembenemend mooi en op deze manier kun je al helemaal de natuur bewonderen. Bij canyoning op de Azoren volg je het spoort van de rivier, dan volgt het hoogtepunt: de afdaling door de rivier. Allerlei hindernissen kun je nemen die je onderweg tegenkomt, denk hierbij aan watervallen of abseilen. Deze exclusieve sport is het best uit te voeren op São Miguel, São Jorge en Flores. Het water bij de Azoren is prachtig om in te duiken, het water is namelijk enorm helder en er zwemmen diverse vissen in het water. De Azoren liggen midden in de Atlantische Oceaan om daar alle watersportactiviteiten rustig uit te kunnen voeren. De Azoren zijn prachtige eilanden om te gaan eiland hoppen, watersportactiviteiten te beoefenen of sportief te zijn. De reis is eenvoudig te boeken bij Vakantiejager , de Azoren heeft wel een tijdsverschil. Het is er namelijk 2 uur vroeger dan in Nederland, door dit kleine verschil zal je niet snel last krijgen van een jetlag. Om goed het eiland te kunnen bekijken is het raadzaam om een auto te huren. Diverse autoverhuurbedrijven tref je op vliegvelden en in de grote steden op de Azoren.

Praktische informatie

Het autoverkeer op de Azoren komt redelijk overeen met het verkeer in Nederland en België, dit komt door de verkeersregels. Deze zijn namelijk hetzelfde als in Nederland, op de Azoren wordt er ook rechts gereden. Op de Azoren spreken de mensen Portugees, veel bewoners van de eilanden spreken wel gewoon Engels zodat ze je met veel dingen kunnen helpen. In de binnenlanden is het wel handig als je een paar basiswoorden in het Portugees kent. Door het warme weer is het belangrijk om goed water te blijven drinken, water is goedkoop aan te schaffen en zelfs te verkrijgen in 5-liter flessen. Het water is ook wel uit de kraan te drinken maar niet lekker, het wordt namelijk chemisch behandeld waardoor het smaakt naar chloor.

Gerelateerd nieuws

Azoren, een fantastische archipel

2 maanden geleden ben ik op de Azoren geweest. Veel mensen kent de Azoren niet, maar het is een archipel in de atlantische oceaan. De

Azoren een echte must see

Azoren is een fantastische plek om heen te gaan. De temperatuur is altijd aangenaam net zoals de zeetemperatuur. Als je naar de Azoren gaat ben