Vakantie azoren

Vakantie boeken naar Portugal

Deel artikel

De Azoren. We kennen allemaal de naam, en de meeste mensen weten dat deze eilandengroep behoort aan Portugal, maar kunnen we het ook aanwijzen op de kaart..? Vaak niet. De Azoren liggen, mogelijk tot je verrassing, op circa 1000 km ten westen van Portugal in de Atlantische Oceaan!

Vakantie in de zon!

Het werkelijke vakantieseizoen op de Azoren loopt van mei t/m september. Natuurlijk bieden de eilanden een aangenaam zeeklimaat en prachtige pittoreske plaatsen! Een nadeel van een Azorenvakantie is de vliegafstand, die beduidend langer is dan een vlucht naar het vaste land van Portugal. De prijzen liggen daarnaast ook hoger. De prijzen voor een vakantie in de Algarve bijvoorbeeld, boek je al vanaf circa € 400/ € 500 p.p. indien je kiest voor een vliegtuigreis. Ga je per bus dan scheelt dat nog zomaar eens flink wat geld.

Vergelijk de prijs!

Natuurlijk check je eerst de zomervakantie vliegreizen op een prijs-vergelijker, waar je ook nog eens direct je vakantie kunt boeken (of kunt kiezen voor een aantrekkelijk geprijsde last-minute vliegvakantie naar de zon!). Last minutes zakken soms wel tot de helft in prijs .. Wie het niet erg vindt om geen absolute zekerheid van bestemming te hebben, is bij de last-minutes vaak het beste af. De keuze mag dan beperkter zijn, maar legio van vakantiegangers hebben er elk jaar wederom financieel baat bij.

Gerelateerd nieuws

Azoren, een fantastische archipel

2 maanden geleden ben ik op de Azoren geweest. Veel mensen kent de Azoren niet, maar het is een archipel in de atlantische oceaan. De

Azoren een echte must see

Azoren is een fantastische plek om heen te gaan. De temperatuur is altijd aangenaam net zoals de zeetemperatuur. Als je naar de Azoren gaat ben