Vakantie azoren

Het Griekse Eiland Kreta

Deel artikel

Net als de eilandengroep de Azoren is het Griekse Kreta een ook een eiland. Maar niet zomaar een eiland. Het is het grootste en meest veelzijdige eiland van Griekenland en daarom geliefd bij jong en oud. Van feestende jongerenvakantie tot actieve wandelvakantie en van luie strandvakantie tot een vakantie vol cultuur historie en natuur, Kreta heeft echt voor ieder wat wils.

Minder bekend, maar minstens zo leuk!

De bekende badplaatsen op Kreta zijn Chersonissos en Malia. deze badplaatsen komen vaak terug op televisie als de jeugd gevolgd wordt tijdens hun feestvakantie in Griekenland. Echter zijn er op Kreta naast Chersonissos en Malia veel meer leuke plaatsen om te bezoeken. Zo zijn bijvoorbeeld Rethymnon, Chania en Agios Nikolaos ware pareltjes van plaatsen waar u veel meer het echte Kreta benadert, dan dat u dit in Chersonissos of Malia kunt. U zit dichterbij de mooiste en grootste kloof van Europa, de Samaria kloof en dichterbij de mooiste stranden van Kreta.
 

Tropische stranden in West- en Zuid Kreta

Mocht u ervoor kiezen om het zuidelijke en westelijke deel van Kreta te bezoeken tijdens uw vakantie naar Kreta, dan kunt u beter vliegen op de luchthaven Chania, dan op de luchthaven Heraklion. Als u op Chania vliegt zit u namelijk een stuk meer in de buurt van de plaatsen Rethymnon en Chania en misschien wel belangrijker, u zit nog dichter in de buurt van de meest tropische stranden van Kreta. Vrij dicht bij elkaar in de buurt liggen zowel Balos beach, Elafonisi beach en Falasarna beach, stuk voor stuk zijn dit prachtige stranden die een tropisch karakter hebben met heerlijke witte zandstranden en turquoise zeewater, omringd door een prachtige natuur. Deze stranden zijn absoluut niet te vinden in de buurt van Chersonissos en in de rest van het Noordelijke deel van Kreta.
 

Actieve, culturele of relax vakantie?

De veelzijdigheid van Kreta komt met name tot uiting in de vele soorten vakanties die men onderneemt op Kreta. Zo zijn er de vele jongeren vakanties die zich met name in het Noordelijke deel van Kreta afspelen in de badplaatsen Chersonissos en Malia. Naast deze feestvakanties zijn er ook veel cultuur en geschiedenis liefhebbers die puur komen voor de historie die het eiland ademt met als voornaamste trekpleisters het paleis van Knossos uit de minoische tijd, het Arkadi klooster, Archeologisch museum van Heraklion, het voormalige Venetiaanse fort Frangokastello en het voormalige lepra eiland Spinalonga. Maar naast feest, natuur en cultuur is met name de natuur op het eiland de reden dat vele vakantiegangers ieder jaar weer terugkeren naar Kreta. Met name de kloven zoals de Samariakloof en de Imbroskloof zijn populair, maar ook de Kourtaliótiko en de Agia Irini kloof zijn geliefd bij wandelaars. Er zijn naast de kloven ook prachtige gebergtes te bewonderen, zoals het Ida, Dikti en Lassithi gebergte. Allen zeer geliefd bij natuurliefhebbers omdat er prachtige landschappen en uitzichten in overvloed aanwezig zijn.

 

Kortom, Kreta is en blijft een van de leukste vakantie bestemmingen waar menig Nederlander al meer dan een keer is geweest en dat is niet voor niets. Mocht u een keer iets anders willen op vakantie dan de Azoren, dan raden wij u Kreta zeker aan.

Gerelateerd nieuws

Azoren, een fantastische archipel

2 maanden geleden ben ik op de Azoren geweest. Veel mensen kent de Azoren niet, maar het is een archipel in de atlantische oceaan. De

Azoren een echte must see

Azoren is een fantastische plek om heen te gaan. De temperatuur is altijd aangenaam net zoals de zeetemperatuur. Als je naar de Azoren gaat ben