Vakantie azoren

Eiland hoppen in Portugal

Deel artikel

Eiland hoppen in Portugal

De Azoren, negen eilanden in Portugal met allemaal een vulkanische oorsprong. De hoogste vulkaan in de Azoren is de Pico, het eiland is dan ook naar deze vulkaan vernoemd. Deze vulkaan is ruim 2300 meter hoog en daarmee tegelijk het hoogste punt in heel Portugal. De bewoners van de Azoren verbouwen veel ananas, bananen en thee. Vroeger stonden de Azoren bekend om hun walvisjacht, tegenwoordig worden de dieren bespaard en is het kijken naar de walvissen een heuse toeristische bezienswaardigheid geworden. De Azoren hebben een redelijk constant klimaat met weinig temperatuur verschil. Augustus is de warmste maand op deze negen eilanden, in deze maand kan het tot wel 24 ᵒC worden en de minimum temperatuur ligt rond de 14ᵒC. De Azoren ligt ongeveer 2 uur vliegen vanaf het Westen vanaf Lissabon.

Heerlijke genieten op de Azoren

De eilandjes van Portugal zijn de mooiste plekken om te bezichtigen tijdens je vakantie. Op deze eilanden is de meeste architectuur bewaard gebleven van Portugal, wat zorgt voor prachtige kunst op deze geweldige locatie. De Azoren is dan ook niet voor niet een eiland voor iedereen. Natuurliefhebbers maar ook mensen die voor hun rust op vakantie gaan zullen heerlijk genieten op de Azoren. Vissers in de haven, een adembenemend strand en de wilde rotsen zorgen voor een compleet vakantieplaatje. Tevens is op elk eiland van de Azoren de mogelijkheid om te snorkelen of (diepzee-)duiken, bewonder de mooie vissen en waterschildpadden van dichtbij en geniet van de prachtige natuur die de Azoren je te bieden heeft. Heb je maar een korte periode om de Azoren te bewonderen, bekijk dan eens de mogelijkheden op FlyDriveReizen.nl . Hier vind je diverse mogelijkheden om een vlucht te combineren met het huren van een auto. Met deze mogelijkheid zorg je ervoor dat je mobiel bent tijdens je vakantie en kun je onvoorstelbaar veel zien tijdens je vakantie. Het gebeurt steeds vaker dat vakantiegangers gebruik maken van een Fly&Drive vakantie, anno 2017 willen mensen meer zien in een zo kort mogelijke periode en op deze manier het liefst zo vaak als het kan op vakantie.

Rondreis in Portugal

De Azoren heeft enorm veel bezienswaardigheden, begrijpelijk als je niet weet waar je moet beginnen of waar je nou echt geweest moet zijn. Om dit voor vakantiegangers makkelijker te maken biedt bus-rondreis.nl dé oplossing. Met deze organisatie ga je met een bus een rondreis maken door Portugal. De rondreis is eenvoudig te combineren met vele hoogtepunten als een gratis wegenkaart, wijnproeverij en vaak inclusief ontbijt. Een georganiseerde (rond-) reis geeft je vaak rust omdat je zelf niet achter vervoer aan hoeft of hoeft te bedenken wat je per dag gaat doen. Ook komt het geregeld voor dat de groep van de rondreis, tussen de georganiseerde bezienswaardigheden, met elkaar afspreekt. Op deze manier kun je vaak onderling elkaar handige tips en weetjes uit delen om de vakantie aangenamer te maken. Door met een groep te gaan reizen leer je andere mensen kennen en zou je verhalen kunnen uitwisselen over de vakanties of ervaringen die je hebt met organisaties. Zeker een aanrader als je nog van plant bent om veel te gaan reizen.

Gerelateerd nieuws

Azoren, een fantastische archipel

2 maanden geleden ben ik op de Azoren geweest. Veel mensen kent de Azoren niet, maar het is een archipel in de atlantische oceaan. De

Azoren een echte must see

Azoren is een fantastische plek om heen te gaan. De temperatuur is altijd aangenaam net zoals de zeetemperatuur. Als je naar de Azoren gaat ben