Vakantie azoren

De beste bestemmingen in Portugal voor 2018

Deel artikel

A Vida Boa, oftewel het goede leven. Daarvoor boek je een vakantie naar Portugal. Na een jaar hard werken is het weer tijd om erop uit tePortugal landschap gaan en jezelf even te verwennen. Het land heeft veel verschillende bestemmingen en voor ieder type toerist wel iets te bieden. Er is nog veel meer naast de Azoren. Wij zetten de populairste vakantieplekken van Portugal op een rij. Voor uitgebreide beschrijvingen van verschillende vakantiebestemmingen neem je een kijkje op Europa-vakanties.nl.

Populaire vakantieplekken Portugal

Er zijn veel vakantieplekken te vinden in Portugal, maar welke plek is het meest geschikt voor jouw vakantie. Met het grote aanbod die tegenwoordig door alle reisaanbieders worden aangeboden is het moeilijk om de beste vakantie te vinden. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt met de leukste gebieden en waarom.

De Algarve

Zonder twijfel blijft de Algarve in Portugal de populairste vakantiestreek. Voor jongeren is Albufeira de leukste plek om tijdens de zomer te komen, maar ook voor gezinnen en stelletjes is hier genoeg te beleven. Een andere reden waarom de Algarve zo populair is, is vanwege de enorme schitterende goudgele rotsformaties die langs de kustlijn zijn te vinden. Doordat de Algarve in het zuiden van Portugal is te vinden is het er zelfs mooi weer tijdens onze wintermaanden. Je komt er dan ook de mooiste stranden van Europa tegen dus voor een zonvakantie ben je hier op de juiste plek.

Madeira

In de Atlantische Oceaan voor de kust van Marokko en op de kaart boven Tenerife is het eiland Madeira te vinden. Ondanks de ligging hoort het bij Portugal. Het is een kleine eilandengroep met een hoofdeiland en meerdere kleinere onbewoonde eilanden. Je geniet hier van de schitterende eilanden, de prachtige natuur en culturele oude dorpjes. Madeira beschikt over een bijzonder berglandschap.

De Azoren

De Azoren mogen natuurlijk niet ontbreken aan de mooiste bestemmingen in Portugal, want wat is er nou unieker dan helemaal naar het centrum van de Atlantische Oceaan te vliegen en hier van je vakantie te genieten op de natuurschone eilanden. Ook zijn deze groene eilanden nog niet ontdekt door het massatoerisme.

Porto en Lissabon

Dit zijn de twee belangrijkste steden van het land en ieder hebben ze hun eigen unieke eigenschappen. Lissabon staat bekend als een gezellige stad met de authentieke witte huisjes, terwijl je Porto natuurlijk bezoekt voor de port wijn en de vele andere bezienswaardigheden die je hier tegenkomt. De wijk Ribeira in Porto staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad Lissabon wordt mede bijzonder gemaakt doordat het op een fraaie manier op verschillende bergen is gebouwd. In totaal staat de stad op maar liefst 7 heuvels gebouwd en zijn er liften in de stad om de hoogteverschillen te overbruggen. Met de opkomst van stedentrip vakanties vlieg je er tegenwoordig al voor een prikkie naartoe.

Sintra

Op korte afstand van de hoofdstad van het land is de plaats Sintra te vinden. Deze plaats is een zeer bekende voor het toerisme. Dat komt doordat Sintra in de geschiedenis de zomerverblijfplaats was voor koningen van Portugal. Vandaag de dag zijn er dan ook nog vele kastelen en paleizen te bewonderen. De ligging in de heuvels maakt het uniek om een bezoek aan Sintra te brengen.

Het noorden van Portugal

Ben jij een echte natuurliefhebber die het liefst met de wandelschoenen in de koffer op vakantie gaat? Dan is het noorden van Portugal een aanrader. Een van de mooiste natuurplekken is het natuurpark Peneda-Gerês. Het is een beschermd natuurgebied waar je tijdens wandelingen schitterende rotsformaties, watervallen en vele bergen tegenkomt. Wat het nog mooier maakt is dat je tussen de natuurplekken in ziet dat er kleine dorpjes zijn te vinden.

Gerelateerd nieuws

Azoren, een fantastische archipel

2 maanden geleden ben ik op de Azoren geweest. Veel mensen kent de Azoren niet, maar het is een archipel in de atlantische oceaan. De

Azoren een echte must see

Azoren is een fantastische plek om heen te gaan. De temperatuur is altijd aangenaam net zoals de zeetemperatuur. Als je naar de Azoren gaat ben