Vakantie azoren

De Azoren is het walhalla voor natuurliefhebbers en rustzoekers

Deel artikel

Een vakantie naar de Azoren is een echt walhalla voor natuurliefhebbers en rustzoekers. De Azoren telt negen eilanden midden in de Atlantische oceaan en ligt op 1500 km van de kust in Portugal, de Azoren is het meest westelijke punt van Europa. De natuur op de Azoren is zeer divers en elk eiland heeft zo zijn eigen karakteristieke kenmerken. De eilandengroep van de Azoren is uitgeroepen tot de op één na mooiste door National Geographic, de Azoren heeft een vulkanische oorsprong en een prettige afgelegen ligging waardoor het een heus natuurparadijs is. Genieten met een kleine portemonnee is in de Azoren goed te doen, een Rondreis Azoren kan dan ook zeker. Ieder eiland van de Azoren verschilt, niet alleen qua natuur en bezienswaardigheden maar ook in het aanbod van accommodaties maar over het algemeen heb je voor 50 euro per nacht een prima accommodatie tijdens je vakantie op de Azoren. In het voor- en naseizoen kun je zelfs mooie hotels scoren voor een kleine prijs, soms zelfs voor minder dan 40 euro per nacht.

Goedkope rondreis Azorenwaterval

Rondreizen  Azoren hoeft niet duur te zijn, veel prijsbewuste reizigers stuiten al snel op fly-drive-reizen naar de Azoren. Het eten en drinken op de eilandengroep is goed betaalbaar en buiten de meest toeristische gebieden over het algemeen zelfs spotgoedkoop. Op het eiland zijn vele buffet restaurants te vinden, deze vallen vaak erg goedkoop uit. Het meest mooie op de archipel de Azoren krijg je al gratis. Dat is natuurlijk de natuur, door deze prachtige natuur komen de meeste mensen natuurlijk naar de eilandengroep Azoren. Het is bijzonder mooi dat ieder eiland van archipel de Azoren zijn eigen karakteristieke eigenschappen kent, hierdoor zie je erg veel verschillende dingen; van prachtige watervallen tot bijzondere grotten. Vele bezienswaardigheden op de Azoren zijn gratis toegankelijk, dit is natuurlijk erg handig voor een goedkope rondreis over de archipel Azoren. Wat ook ontzettend gaaf is dat je de eilanden niet alleen kan verkennen te voet of met de auto maar ook te paard. Eilandhoppen per boot is betaalbaar en eenvoudig, voor overtochten ben je vaak niet meer dan een paar euro’s kwijt.

Een bezoekje aan São Miguel

São Miguel is het grootste eiland en perfect voor een goedkope vakantie op de archipel Azoren. Dit eiland is het makkelijkst te verkennen met een auto, het eiland van de Azoren São Miguel is verdeeld in drie delen, het westen, midden en oosten. In het midden van São Miguel ligt een nationaal natuurmonument, hier is een oase van exotische planten, met in het bijzonder een warmwaterbron met een waterval waarin gezwommen kan worden. Ook in het oosten zijn stomende geisers en borrelende bronnen te vinden. De eilandbewoners koken hier cozido, dit kan omdat de grond hier zo heet is en het gerecht (wel!) zes uur lang moet sudderen in de grond. In Ponta Delgada zijn verschillende boottochten om walvissen en dolfijnen te spotten wanneer de zee het toe laat. Het water van de zee rondom de Azoren heeft het hele jaar een prettige temperatuur waardoor het een ideale voedingsbron is voor zwemmende en vliegende dieren. Dolfijnen kunnen zich tijdens zo’n boottocht plotseling laten zien, vaak blijven ze uit nieuwsgierigheid zelfs een tijdje rondom de boot zwemmen, dat is natuurlijk erg uniek. Ook rugvinwalvissen bevinden zich in de zee rondom de Azoren, zo af en toe worden deze dan ook gesignaleerd. In het noorden van São Miguel vind je prachtige stranden, zo is er vlakbij het dorpje Mosteiros een bijzonder gitzwart lava strand, ook is er een uitgestrekt zandstrand vlakbij de hoofdstad van São Miguel, Ponta Delgada.

Gerelateerd nieuws

Azoren, een fantastische archipel

2 maanden geleden ben ik op de Azoren geweest. Veel mensen kent de Azoren niet, maar het is een archipel in de atlantische oceaan. De

Azoren een echte must see

Azoren is een fantastische plek om heen te gaan. De temperatuur is altijd aangenaam net zoals de zeetemperatuur. Als je naar de Azoren gaat ben