Vakantie azoren

Azoren, een fantastische archipel

Deel artikel

2 maanden geleden ben ik op de Azoren geweest. Veel mensen kent de Azoren niet, maar het is een archipel in de atlantische oceaan. De hoofdstad van deze eilandengroep is Ponta delgada.

 

Het echte werk, de reis

Allereerst ben ik geen fan van vliegen. Helaas zijn er geen boten die toeristen vervoeren naar dit eiland. Ik was dus aangewezen op het vliegtuig. Eerst heb ik de auto geparkeerd bij Schiphol Smart Parking, Ik ben eerst naar Porto gevlogen en heb vanaf daar een rechtstreekse vlucht naar de Azoren genomen. Een andere mogelijkheid, was om via Lissabon te gaan. Een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland was niet mogelijk. Ik heb bij het vergelijken van de vliegtickets een leuke deal kunnen vinden van € 450,- Op het moment dat je op het eiland aankomt is het al opvallend dat de bewoner portugees praten. Ik ben op vier van de negen bewoonde eilanden. Er zijn acht onbewoonde eiland. Ik was er in september, de temperatuur was zeer aangenaam. Het was rond 25 graden elke dag. Ik ben de eerste dag naar een leuk kerkje geweest. Het was een hele mooie katholieke kerk. Die middag ben ik de natuur in gegaan. Deze is oogverblindend. Veel groen en veel rust. Ik had hier gerust een hele dag kunnen blijven. De volgende dag zijn we gaan strandhoppen. Het is heerlijk om in het water te vertoeven, verwacht alleen geen mooie witte stranden. Doordat de eilanden door vulkanen zijn ontstaan is zijn de stranden nachtzwart. Voor ons mocht dit te de pret niet drukken. De derde dag hebben we bij lokale marktjes gekeken en hebben we wat contact proberen te leggen met de lokale bevolking. Ik vond de bewoners erg vriendelijk. Het was wel vaak met handen en voeten communiceren. Hun engels was niet altijd van het beste niveau. Daarentegen mijn portugees is van slecht niveau. Na 8 dagen veel natuur te hebben gezien zijn we weer terug gegaan met het vliegtuig naar Nederland. Wij hebben een fantastische reis gehad en we kunnen het iedereen aanraden die van groen en rust houden.

Gerelateerd nieuws

Azoren een echte must see

Azoren is een fantastische plek om heen te gaan. De temperatuur is altijd aangenaam net zoals de zeetemperatuur. Als je naar de Azoren gaat ben