Vakantie azoren

Azoren een echte must see

Deel artikel

Azoren is een fantastische plek om heen te gaan. De temperatuur is altijd aangenaam net zoals de zeetemperatuur. Als je naar de Azoren gaat ben je ver van huis, maar eigenlijk ook heel dichtbij. De Azoren horen namelijk gewoon bij de Europese Unie. Het is namelijk onderdeel van Portugal. Als u op vakantie gaat naar de Azoren dan moet u niet feesteilanden verwachten. De meeste toeristen komen er voor de rust en de natuur. Ben u op zoek naar een actieve vakantie dan kan dat ook. Zo zijn er mooie wandelingen te maken en mooie beklimmingen te doen. Als u van eilanden hoppen houdt dan komt u ook goed aan uw trekken. Er zijn namelijk 17 eilanden waar u naar toe kunt (de ene gemakkelijker dan de andere). Acht eilanden zijn bewoont. Overnachten op elk eiland is dus ook niet mogelijk.

 

Hoe te geraken in de Azoren?

U kunt vanaf Eindhoven Airport en Schiphol naar de Azoren. Vervolgens moet u naar Portugal vliegen op Lissabon of Porto. Vanaf daar kunt u een rechtstreekse vlucht pakken naar de Azoren. Wilt u lowbudget gaan, ga dan via Eindhoven Airport, daar kunt u uw auto goedkoop parkeren en zijn de vlucht ook goedkoper dan via Schiphol. Zorg ook dat u alleen handbagage meeneemt. U hoeft dan namelijk niet te betalen voor de ruimtebagage. Veel bagage heeft u overigens ook niet nodig gezien de aangename temperatuur in de Azoren.

 

Eenmaal op de Azoren

Als u op de Azoren bent kunt u fanatische dingen doen. Allereerst kunnen we aanraden op met dolfijnen te zwemmen. Er zijn vele dolfijnen en er zijn verschillende bedrijven waarmee u het water op kan om ze te sporten. Verder kunnen we aanraden om naar Säo Lourenco bay te gaan. Het is een geweldige zwemlocatie. Ga ook altijd de beklimming maken naar boven. U zult versteld staan van het uitzicht. Een andere geweldige spot is Caldeira das Sete Cidades. U zult versteld staat van het groen en het uitzicht om u heen.

Gerelateerd nieuws

Azoren, een fantastische archipel

2 maanden geleden ben ik op de Azoren geweest. Veel mensen kent de Azoren niet, maar het is een archipel in de atlantische oceaan. De