Vakantie azoren

Angra do Heroismo

Angra do HeroismoOp het eiland Terceira ligt de voormalige hoofdstad van de Azoren, namelijk Angra do Heroismo. Deze stad is nu de hoofdstad van het eiland Terceira. Angra do Heroismo is de oudste stad van de eilandengroep in de Azoren. Deze stad is niet voor niks met haar oude historische centrum door UNESCO op de werelderfgoedlijst gezet. Het oude historische centrum stamt namelijk uit de 16de eeuw. In het jaar 1980 is er een heftige aardbeving geweest op het eiland, maar gelukkig zijn veel gebouwen gespaard of zijn volledig gerestaureerd. Angra do Heroismo heeft geen massa toerisme en is ook niet commercieel, het heeft een kleine haven waar men ananas en andere soorten fruit exporteert. De stad heeft een levendig centrum waar je een gezellig plein aantreft waar bijna iedere avond wel live muziek ten gehore wordt gebracht in de open lucht.

Bezienswaardigheden in Angra do Heroismo

Het oude historische centrum van de stad is één en al bezienswaardigheid maar ook de Sé Kathedraal, Kasteel Sao Joao Baptista en het Sao Sebastiao Fort mogen niet ontbreken op de lijst van bezienswaardigheden. Cultuurliefhebbers komen in deze prachtige stad op het eiland Terceira helemaal aan hun trekken door de mooie cultuur.

Activiteiten en excursies in Angra do Heroismo

Angra do Heroismo heeft een prachtige groene omgeving en leent zich uitstekend voor mooie lane wandeltochten door het bergachtige gebied. Het is ook mogelijk om deze tochten per fiets af te leggen. In deze stad kun je geniete van een actieve vakantie waarbij veel ondernomen kan worden. Ontdek de eilanden ook vanaf zee met een Catamaran tocht langs het prachtige eiland Terceira.